SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN POLITIKA ZASEBNOSTI

1. SPLOŠNO

Za dostop do spletne strani www.pro-saf.si in njeno uporabo, vključno z dostopanjem do vseh izdelkov in storitev, ki so na voljo prek te spletne strani (s skupnim imenom »storitve«), veljajo naslednji Pogoji in obvestila (»Pogoji poslovanja«). Z uporabo storitve se strinjate z vsemi pogoji poslovanja, ki se lahko osvežujejo. Z uporabo storitve potrjujete, da ste seznanjeni z vsemi najnovejšimi pogoji poslovanja in stran pogoji poslovanja redno preglejujete.

Dostop do spletne strani je uporabnikom dovoljen zgolj kot kratkotrajnim obiskovalcem spletne strani. Pridržujemo si pravico, da umaknemo ali spremenimo storitev ali izdelek brez predhodnega obvestila. Za nedostopanje do vsebin ali nedosegljivost spletne strani iz kakršnegakoli razloga ne nosimo nikakršne odgovornosti. Prav tako ne nosimo nikakršne ogovornosti, če iz kakršnega koli razloga ta spletna stran ni na voljo v vsakem trenutku ali v katerem koli obdobju. Dostop do nekaterih delov ali celotne vsebine se lahko občasno tudi omeji.

Ta spletna stran vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani, ki jih ne upravlja podjetje PRO SAF proizvodnja, trgovina, storitve in inženiring d.o.o.(»povezana spletna mesta«). Podjetje PRO SAF proizvodnja, trgovina, storitve in inženiring d.o.o. prav tako nima nadzora nad povezanimi spletnimi mesti in ne prevzema odgovornosti za njih ali za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi nastala zaradi uporabe le-teh. Uporaba povezanih spletnih mest je striktno omejena na pogoje in določila uporabe povezanega spletnega mesta.

2. PODATKI O NAS

PRO SAF proizvodnja, trgovina, storitve in inženiring d.o.o.

E-naslov: info@pro-saf.si gsm: 01 7502828

Matična številka podjetja: 5857619000
Zavezanec za DDV: DA

3. POVPRAŠEVANJE O IZDELKIH

Nakup izdelkov na spletni strani www.pro-saf.si ni mogoč, oddate lahko le povpraševanje. S povpraševanjem o izdelku se strinjate z naslednjimi pogoji:

Vsa naročila so odvisna od razpoložljivosti izdelkov in potrjene cene naročila. Odpremni časi se lahko razlikujejo glede na razpoložljivost naročenega izdelka in glede dostavnih rokov. Za vse zamude dostavnega roka, kamor spadajo poštne zamude ali zamude zaradi višje sile, nismo odgovorni. Povpraševanje lahko opravijo osebe, ki so starejše od 18 let. Ob oddaji povpraševanja izpolnite svoje podatke, za katere se obvezujete, da so točni in resnični.

CENE, PLAČILO IN DOSTAVA

Za cene, plačilo in dostavo se dogovarjamo individualno po oddaji povpraševanja.

4. POLITIKA ZASEBNOSTI

PRO SAF proizvodnja, trgovina, storitve in inženiring d.o.o. kot ponudnik spletne trgovine zbira določene podatke o uporabnikih, in sicer zgolj za namen zagotavljanja kakovostne storitve in za komuniciranje s strankami, v povezavi s procesom povpraševanja in v podporo naročanju.

Ponudnik posredovane podatke zbira, obdeluje in hrani skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-2) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). Zbranih podatkov o svojih strankah ne posreduje tretjim osebam, razen državnim organom za namen pregona storilcev prekrškov in kaznivih dejanj, kadar ti to izrecno zahtevajo skladno z veljavno zakonodajo. Ponudnik navedene osebne podatke shranjuje na tehnično in programsko varovani opremi.

PRO SAF proizvodnja, trgovina, storitve in inženiring d.o.o.   je popolnoma zavezan k varovanju zasebnosti obiskovalcev in kupcev. Informacij o strankah ne bomo zaupali tretjim osebam, razen če je le-to nujen del zagotavljanja storitev za vas – npr. vpis naslovnika za pošiljanje pošiljke ali za namene raziskav strank v samem podjetju.

PRO SAF proizvodnja, trgovina, storitve in inženiring d.o.o. ne zbira nobenih osebnih podatkov o vas na naši spletni strani, če se sami tako odločite. Če se odločite za povpraševanje, pa vaše podatke potrebujemo za obdelavo naročila in interne raziskave. “Osebne podatke” definiramo kot informacije, ki vključujejo vaše ime, naslov za dostavo, kreditno številko / debetne kartice in datum poteka veljavnosti, naslov za račun, e-poštni naslov, telefonsko številko, starost, poklic.

PRO SAF proizvodnja, trgovina, storitve in inženiring d.o.o. lahko za potrebe podjetja, in sicer za izboljšanje storitev, zbira naslednje vaše podatke:
• Informacije, ki jih posredujete z izpolnitvijo obrazcev na naši spletni strani. To vključuje kontaktne obrazce, prijavne obrazce, obrazce za oddajo povpraševanja.
• Podrobnosti o vaših obiskih naše spletne strani, vključno z, vendar ne omejeno na: podatke o prometu, podatke o lokaciji in druge komunikacijske podatke, če je to potrebno za lastne namene ter raziskave in izboljšave.

5. KOMUNICIRANJE IN MARKETING

Če ste opravili povpraševanje iz naše trgovine, vas bomo občasno obveščali o naših najnovejših izdelkih, novicah in posebnih ponudbah po elektronski pošti, v kolikor ste se prijavili na spletne novice. Vsi člani PRO SAF proizvodnja, trgovina, storitve in inženiring d.o.o. spletne trgovine imajo možnost, da se kadarkoli odjavijo od prejemanja tržnih komunikacij s klikom na “odjava” v katerem koli poslanem marketing sporočilu. Če ne želite prejemati elektronskih sporočil, nam to lahko pišete tudi na info@pro-saf.si.

6. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru pritožb, sporov ali težav, se kupec na ponudnika lahko obrne na telefonsko številko 01 7502828 ali na elektronski naslov info@pro-saf.si. Pritožba se odda na naslov ponudnika pisno. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. 

Na vse pritožbe se ponudnik odzove pisno ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se po svojih najboljših močeh ponudnik prizadeva, da se morebitni spori rešujejo sporazumno.

Dne 14.11.2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ( Url. RS št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS).
ZIsRPS ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: izvajalec IRPS).

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

7. SEZNANITEV Z ODGOVORNOSTJO ZA STVARNE NAPAKE

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Napaka je stvarna:

• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je prodajalcu znana oz. bi mu morala biti znana;
• če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oz. predpisane;
• če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnosti blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Za odgovornost za stvarne in pravne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če Zakon o varstvu potrošnikov ne določa drugače.
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh (2) mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, s katerim sklene pogodbo.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve (2) leti, odkar je bila stvar kupljena/izročena.
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: – odpravi napako na blagu ali – vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali – blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali – vrne plačani znesek.
V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
Pravice potrošnika iz prvega odstavka tega člena ugasnejo s potekom dveh (2) let od dneva, ko je o stvari napaki obvestil prodajalca. Z nobenim pogodbenim določilom ni mogoče omejiti ali izključiti prodajalčeve odgovornosti za stvarne napake, kot je določena z zakonom.
Pogodbeno določilo, ki nasprotuje prejšnjemu odstavku, je nično.
Podjetje potrošnikovi zahtevi ob prijavi napake oziroma ob morebitni prijavi reklamacije, pisno odgovori najkasneje v roku 8 dni.
V primeru, da se podjetje z reklamacijo strinja, ugodi potrošnikovi zahtevi prav tako v roku 8 dni.
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili!
Za vse informacije glede uveljavljanja reklamacij, garancij in stvarnih napak se prosimo obrnite na nas preko e-pošte: info@pro-saf.si.

8. AVTORSKE PRAVICE

© Copyright 2021 PRO SAF proizvodnja, trgovina, storitve in inženiring d.o.o.

Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani www.pro-saf.si, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja podjetja PRO SAF proizvodnja, trgovina, storitve in inženiring d.o.o., ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

9. PRAVO IN PRISTOJNOST

Pogoji so v skladu z veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Za vse spore, ki nastanejo iz naslova predmetnih pogojev, je ne glede na stalno prebivališče stranke (potrošnika) pristojno stvarno pristojno sodišče v Republiki Sloveniji.